Wykonanie
Wymysliłam sobie wczoraj taką kolacyjkę bo bardzo lubię
kaszę i hiszpańską chorizo:),dodałam jeszcze
fetę i odrobinę
rukoli,wyszło naprawdę bardzo,bardzo dobre.Mąż kręcił nosem,zapewniał,że nie będzie zainteresowany ale jednak był...a ja zrobiłam tylko jedną porcję:DPolecam,na lekką kolację w sam raz:)Składniki:ugotowana
kasza gryczana(u mnie jedna szklanka)1 mala
kiełbaska chorizo(taka do ugotowania)2 łyżki pokruszonego
sera fetarukola(ilosc według uznania)
Kiełbaskę kroimy w plasterki i wrzucamy na rozgrzaną patelnię,podsmażamy delikatnie z obu stron.Ciepłą
kaszę wykładamy na tależ,na
kaszę nakładamy chorizo,chorizo posypujemy
fetą i
rukolą.Można sobie jeszcze doprawić do smaku
solą czy
pieprzem ale chorizo jest dosć pikantna i mocno paprykowa (za to ją lubię!)wiec ja nie doprawiałam.Smacznego:)