Wykonanie
Przyznaję się. Zauroczyły mnie te małe słodkości. Są przepyszne i takie proste w wykonaniu!... kilka dni temu
jadłam je po raz pierwszy i tak mi posmakowały, że postanowiłam zrobić je sama. Przeglądając strony internetowe zauważyłam, że w większości przepisów jest
mleko w proszku. W związku z tym zakupiłam je i dodałam do
czekolady... tyle, że w mniejszej ilości.Składniki(na około 42
migdały):ok. 50 g
migdałów100 g
białej czekolady3 łyżki
mleka w proszkuopakowanie
cynamonuBiałą czekoladę rozpuszczamy na kąpieli
wodnej. Odstawiamy ją do wystudzenia na ok. 15 minut. Do letniej
czekolady dodajemy po łyżce
mleka w proszku i mieszamy dokładnie do momentu połączenia się składników.
Migdały maczamy w
czekoladzie i odkładamy na talerz wyłożony folią aluminiową. Proponuje złapać
migdał w dwa palce za dwa jego "końce" (nie wiem czy to jest dosyć jasne :) ) -
czekolada niestety trochę się lepi dlatego łatwiej je wtedy będzie nią oblepić.
Migdały wkładamy na 15 minut do lodówki. Po tym czasie każdego
migdała wkładamy na moment do miseczki wypełnionej
cynamonem . Całość ponownie chłodzimy jeszcze ok. 30 minut.Smacznego!