ßßß
 
            
         Przyznaję się. Zauroczyły mnie te małe słodkości. Są przepyszne i takie proste w wykonaniu!... kilka dni temu jadłam je po raz pierwszy i tak mi posmakowały, że postanowiłam zrobić je sama. Przeglądając strony internetowe zauważyłam, że w większości przepisów jest mleko w proszku. W związku z tym zakupiłam je i dodałam do czekolady... tyle, że w mniejszej ilości.Składniki(na około 42 migdały):ok. 50 g migdałów100 g białej czekolady3 łyżki mleka w proszkuopakowanie cynamonu
Przyznaję się. Zauroczyły mnie te małe słodkości. Są przepyszne i takie proste w wykonaniu!... kilka dni temu jadłam je po raz pierwszy i tak mi posmakowały, że postanowiłam zrobić je sama. Przeglądając strony internetowe zauważyłam, że w większości przepisów jest mleko w proszku. W związku z tym zakupiłam je i dodałam do czekolady... tyle, że w mniejszej ilości.Składniki(na około 42 migdały):ok. 50 g migdałów100 g białej czekolady3 łyżki mleka w proszkuopakowanie cynamonu Białą czekoladę rozpuszczamy na kąpieli wodnej. Odstawiamy ją do wystudzenia na ok. 15 minut. Do letniej czekolady dodajemy po łyżce mleka w proszku i mieszamy dokładnie do momentu połączenia się składników. Migdały maczamy w czekoladzie i odkładamy na talerz wyłożony folią aluminiową. Proponuje złapać migdał w dwa palce za dwa jego "końce" (nie wiem czy to jest dosyć jasne :) ) - czekolada niestety trochę się lepi dlatego łatwiej je wtedy będzie nią oblepić. Migdały wkładamy na 15 minut do lodówki. Po tym czasie każdego migdała wkładamy na moment do miseczki wypełnionej cynamonem . Całość ponownie chłodzimy jeszcze ok. 30 minut.Smacznego!
Białą czekoladę rozpuszczamy na kąpieli wodnej. Odstawiamy ją do wystudzenia na ok. 15 minut. Do letniej czekolady dodajemy po łyżce mleka w proszku i mieszamy dokładnie do momentu połączenia się składników. Migdały maczamy w czekoladzie i odkładamy na talerz wyłożony folią aluminiową. Proponuje złapać migdał w dwa palce za dwa jego "końce" (nie wiem czy to jest dosyć jasne :) ) - czekolada niestety trochę się lepi dlatego łatwiej je wtedy będzie nią oblepić. Migdały wkładamy na 15 minut do lodówki. Po tym czasie każdego migdała wkładamy na moment do miseczki wypełnionej cynamonem . Całość ponownie chłodzimy jeszcze ok. 30 minut.Smacznego!