ßßß Cookit - przepis na Pralinki w białej czekoladzie i cynamonie

Pralinki w białej czekoladzie i cynamonie

nazwa

Wykonanie

składniki:
opakowanie migdałów ok. 150 g
2 tabliczki białej czekolady
opakowanie cynamonu
8 łyżek mleka w proszku
Do dużego garnka z gorącą wodą, wkładamy mniejszy z czekolada i rozpuszczamy ją. Gdy czekolada się już roztopi dodajemy powoli mleko i cały czas mieszamy. Gdy powstanie ciągnąca się masa, przestajemy mieszać i zaczynamy robić pralinki. Każdy migdał oblepiamy masą czekoladową i odstawiamy na talerz, tak żeby się nie posklejały. Następnie wkładamy na pół godziny do lodówki. Wyciągamy pralinki i obtaczamy w cynamonie. Przechowujemy w lodówce.
Źródło:http://eatratatouille.blogspot.com/2013/09/pralinki-w-biaej-czekoladzie-i-cynamonie.html