ßßß
 
            
         składniki:opakowanie migdałów ok. 150 g2 tabliczki białej czekoladyopakowanie cynamonu8 łyżek mleka w proszkuDo dużego garnka z gorącą wodą, wkładamy mniejszy z czekolada i rozpuszczamy ją. Gdy czekolada się już roztopi dodajemy powoli mleko i cały czas mieszamy. Gdy powstanie ciągnąca się masa, przestajemy mieszać i zaczynamy robić pralinki. Każdy migdał oblepiamy masą czekoladową i odstawiamy na talerz, tak żeby się nie posklejały. Następnie wkładamy na pół godziny do lodówki. Wyciągamy pralinki i obtaczamy w cynamonie. Przechowujemy w lodówce.
składniki:opakowanie migdałów ok. 150 g2 tabliczki białej czekoladyopakowanie cynamonu8 łyżek mleka w proszkuDo dużego garnka z gorącą wodą, wkładamy mniejszy z czekolada i rozpuszczamy ją. Gdy czekolada się już roztopi dodajemy powoli mleko i cały czas mieszamy. Gdy powstanie ciągnąca się masa, przestajemy mieszać i zaczynamy robić pralinki. Każdy migdał oblepiamy masą czekoladową i odstawiamy na talerz, tak żeby się nie posklejały. Następnie wkładamy na pół godziny do lodówki. Wyciągamy pralinki i obtaczamy w cynamonie. Przechowujemy w lodówce.