Robiłam już kilka wersji tego deseru. Pierwszy raz jednak użyłam jeszcze ciepłych owoców. Muszę przyznać, że wyszło idealnie. Lekko ciepłe śliwki, cynamon plus cynamonowebezy. Rozpusta idealna.Wykonanie:400 g śliwek2 - 3 łyżki cukru250 g śmietany kremówki1 łyżeczka cynamonu3 -5 bez (u mnie cynamonowe)Wykonanie:Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Umyte, wydrylowane śliwki układamy w naczyniu i posypujemy cukrem. Zapiekamy przez około 20 minut, aż śliwki będą miękkie i puszczą sok. Studzimy je przez kilka, kilkanaście minut.Śmietanę ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy cynamon. Bezy kruszymy. Układamy w naczyniu bezy, ubitą śmietanę i warstwę śliwek. Na to znowu bezy ze śmietaną i śliwki. Na wierzchu kładziemy pokruszone bezy. Całość polewamy sokiem śliwkowym. Podajemy natychmiast.