ßßß Cookit - przepis na Pasta z wędzonej makreli

Pasta z wędzonej makreli

nazwa

Wykonanie

Pasty rybne pojawiają się u nas dość często, chociaż zazwyczaj nie są z wędzonych ryb. Wiadomo, są dość intensywne w smaku i nie każdemu odpowiadają. Ja uwielbiam.
Składniki:
1 wędzona makrela (moja miała ok 250 g)
200 g twarogu
2 - 3 łyżki ketchupu
1 mała cebula
2 - 3 łyżki jogurtu naturalnego
sól, pieprz
Wykonanie:
Cebulę siekamy bardzo drobno. Makrelę pozbawiamy ości i skóry. Mięso przekładamy do miseczki. Dodajemy twaróg i cebulę. Mieszamy. Dodajemy jogurt tak, aby uzyskać pożądaną konsystencję. Doprawiamy do smaku.
Źródło:http://stokolorowkuchni.blox.pl/2014/03/Pasta-z-wedzonej-makreli.html