Wykonanie
To już kolejna potrawa, którą dzięki Grumkom serwuję moim gościom. Podobnie jak Oni użyłam piersi (dałam mniej niż w oryginale, ale
przyprawy zostawiłam w oryginalnej proporcji i nie było ich za dużo). Smak rewelacja, wykonanie ekspresowe i czego więcej trzeba? Oczywiście kuchnia azjatycka.Składniki:1,5 kg
kurczaka (dałam 1 pierś)1/4 łyżeczki
soli1/4 łyżeczki
pieprzu1 łyżeczka mielonego kuminu1/4 łyżeczki
kurkumy1 łyżka
oleju lub
oliwyWykonanie:Wymieszać
przyprawy i natrzeć nimi
kurczaka. Upiec na złoty kolor (pierś piekłam około 20 minut w 180 stopniach). Po nakłuciu z
mięsa powinien wypływać jasny płyn.
Kurczaka podzielić na porcje i podawać./wydrukuj przepis/