ßßß Cookit - przepis na Pierś z kurczaka z kuminem

Pierś z kurczaka z kuminem

nazwa

Wykonanie

To już kolejna potrawa, którą dzięki Grumkom serwuję moim gościom. Podobnie jak Oni użyłam piersi (dałam mniej niż w oryginale, ale przyprawy zostawiłam w oryginalnej proporcji i nie było ich za dużo). Smak rewelacja, wykonanie ekspresowe i czego więcej trzeba? Oczywiście kuchnia azjatycka.
Składniki:
1,5 kg kurczaka (dałam 1 pierś)
1/4 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki pieprzu
1 łyżeczka mielonego kuminu
1/4 łyżeczki kurkumy
1 łyżka oleju lub oliwy
Wykonanie:
Wymieszać przyprawy i natrzeć nimi kurczaka. Upiec na złoty kolor (pierś piekłam około 20 minut w 180 stopniach). Po nakłuciu z mięsa powinien wypływać jasny płyn. Kurczaka podzielić na porcje i podawać.
/wydrukuj przepis/
Źródło:http://stokolorowkuchni.blox.pl/2011/04/Piers-z-kurczaka-z-kuminem.html