ßßß
Składniki:4 łyżki masła4 ciasteczka digestive, pokruszone1/4 łyżeczki esencji migdałowej (dałam waniliową)8 połówek brzoskwiń z puszki, osuszonych8 łyżek soku z puszki brzoskwiń8 łyżeczek dżemu truskawkowego (lub malinowego)8 łyżek jogurtu naturalnegoWykonanie:Rozpuścić masło w garnuszku, dodać pokruszone ciasteczka i esencję migdałową i wymieszać. Do połówek brzoskwiń nałożyć po równa mieszanki ciasteczkowej, zostawiając troszeczkę do przybrania (mi się to nie udało). Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.Brzoskwinie piec w nagrzanym piekarniku z opcją grill orzez 3-4 minuty (autorka nie podaje temperatury, ja piekłam w 180 stopniach). Ułożyć na talerzu.W garnuszku podgrzać sok z puszki z mieszanym dżemem. Połowę sosu wylać na brzoskwinie. Posypać brzoskwinie pozostałą częścią ciasteczek.Po 2 łyżki jogurtu wyłożyć na każdy talerz i wmieszać pozostały dżem z sokiem. Podawać natychmiast ./wydrukuj przepis/