ßßß

Składniki na ciasto:- 3 szkl. mleka- 3 i 1/2 szkl. mąki- 1 jajko- szczypta soliSkładniki na farsz:- parówki ( ilość zależy od wielkości parówki, czy dzielona na pół czy na cztery)- 20 dag. żółtego sera- ketchup do posmarowania naleśnikaI jeszcze potrzebujemy jajko i bułkę tartą do obtoczenia naleśnika, jak także olej do smażenia.PRZYGOTOWANIE:Na samym początku z wcześniej napisanych składników przygotowujemy ciasto naleśnikowe( wszystkie składniki mieszamy mikserem do uzyskania jednolitej masy), następnie smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu, najlepiej oleju. Teraz przejdziemy do faszerowania placków naleśnikowych, a mianowicie smarujemy niewielką ilością ketchupu, układamy parówkę i posypujemy uprzednio startym żółtym serem i zawijamy jak krokiety. Następnie moczymy we wcześniej rozstrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Tak przyrządzone naleśniki smażymy na patelni.Najlepiej smakują podane z ketchupem.SPRÓBUJCIE KONIECZNIE