Wykonanie
Dzisiaj chcę Wam pokazać pomysł na pyszną przekąskę. To w jakim będzie smaku zależy tylko od Waszej fantazji. Ja dzisiaj proponuję Wam trzy smaki:
orzechowo-
serowe z
gruszką, o smaku pizzy i z
kiełbasą. Idealna przekąska na
stole karnawałowym i nie tylko. Szybko i smacznie - polecam Wam baaardzo :)Składniki:
ciasto francuskie (po jednym opakowaniu- na każdy smak)
jajko roztrzepane do posmarowaniapizza:
ser żółty,
szynka,
zioła prowansalskie,
keczupkiełbasa:
ser żółty,
kiełbasa,
zioła prowansalskie,
keczupsalamiser żółty,
salami,
zioła prowansalskie,
keczupCiasto rozłożyć na blacie. Posmarować
keczupem, posypać
ziołami prowansalskimi. Na to wyłożyć tarty
żółty ser lub w cieniuteńkich plastrach. Poukładać dokładnie plastry szynki/
kiełbasy. Zwinąć roladę. Posmarować roztrzepanym
jajkiem. Kroić w plastry o szerokości ok. 2 cm. Układać je płasko na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec na złoto ok 20-25 minut w temp 200 stopni.s erowo-
orzechowe2 twarde
gruszki (obrane, wydrążone i pokrojone w plastry)100g
sera rokpol100g
serka topionegogarść grubo posiekanych
orzechówCiasto rozłożyć na blacie.
Ser rokpol rozgnieść. Wymieszać go dokładnie z
serkiem topionym. Posmarować
ciasto francuskie. Posypać siekanymi
orzechami a na wierzch poukładać plastry
gruszki. Zwinąć roladę. Posmarować roztrzepanym
jajkiem. Kroić w plastry o szerokości ok. 2 cm. Układać je płasko na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec na złoto ok 20-25 minut w temp 200 stopni.Smacznego :)