Wykonanie
Te roladki to koronna przystawka mojej mamy. Odkąd pamiętam pojawiała się na imprezach i zawsze cieszyła się wzięciem. Wszyscy ją uwielbiali. Robi sie ją szybko i jest przepyszna. Polecam baaaardzo :)Składniki:20 plastrów
boczku wędzonego20
śliwek kalifornijskich suszonych20 połówek
orzecha włoskiegomocna zaparzona
herbata .
Śliwki i
orzechy zalać gorącą
herbatą, przykryć i odstawić na 15-20 minut. Po tym czasie wyjąć.Do każdej
śliwki wcisnąc
orzecha, a następnie
śliwkę zawinąć w plaster
boczku i spiąć wykałaczką. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 15 min w temp. 200 stopni na rumiano. (Przed samym końcem można włączyć opiekanie). Uważać by nie wysuszyć i przypalić. Podawać ciepłe.Smacznego :)