Wykonanie
Dzisiaj zaświeciło słonko, może jeszcze zdążycie wykorzystać przepis na pyszne roladki z
boczku. Bardzo proste do przyrządzenia a pyszne aż "palce lizać"! Jest to naprawdę ciekawa grillowana przekąska.
Skłaniki:
Boczek wędzony - plastry (ilość sztuk w zależności od ilości gości;))
Morela w zalewie słodko-kwaśnej ETERNO - 1 słoik
Śliwka w zalewie słodko-kwaśnej ETERNO - 1 słoik
CebulaPrzyrządzenie:
Odcedzić słoik
Moreli i
Śliwki konserwowej ETERNO - wielką zaletą tych
przetworów jest to, ze
owoce są bez pestek! Na każdy plaster ułożyć
owoce, do smaku można dodać po cienkim plasterku
cebuli (najlepiej pokrojonej w
łódki). Inwencja twórcza nieograniczona, można na jednym plastrze położyć tylko
śliwkę lub tylko
morelę, lub wymieszać
owoce.
Boczek zrolować i przekłuć wykałaczką, żeby nie rozwijał się podczas grillowania. Wykałaczka pozwala też na swobodne zdejmowanie gorących roladek z grilla.Grillować aż
boczek się zarumieni - zwykle zajmuje to parę minut, dlatego ważne jest aby plastry
mięsa nie były za grube, wystarczające na tyle, aby nie rozpadały się przy przyrządzaniu roladek.Sposób podania zależy juz od Was: można schrupać same, można podać z
pieczywem, z kromkami
chleba z grilla, z
kajzerkami, z
bagietką albo dowolnie jak macie ochotę.Smacznego