Wykonanie
Sezon na
szparagi trwa krótko i trzeba szybko z niego korzystać nim się skończą. Dzisiaj klasycznie.
Szparagi były w dwóch wersjach białe i zielone jednak te pierwsze nie zachwyciły nas dzisiaj - były wyjątkowo włókniste :( ale jeszcze zdążę kupić dobre :) Zielone - genialne. Dla mnie przepyszne z
masełkiem i podsmażaną
bułka tartą... prosto i smacznie. Polecam :)Składniki:500g
szparagów zielonychsól3-4 łyżki
masłakilka łyżek
bułki tartejSzparagi obrać delikatnie do wysokości 1/3 od dołu. Odciąć zdrewniałą końcówkę. Posolić lekko i ułożyć w naczyniu do gotowania na parze (u mnie Varoma-Thermomix). Gotować ok 12-15 minut.
Masło rozgrzać na patelni, wrzucić
bułkę tarta i chwilkę podsmażyć.
Bułką polać ugotowane
szparagi.Smacznego :)