ßßß


Opis : Łatwy, błyskawiczny w przygotowaniu i nadający się natychmiast do spożycia, bez dodatkowego chłodzenia deser, który na pewno Wam zasmakuje. Wszystkie składniki zachowane w gęstej, płynnej konsystencji, w której przeważa serek Danio, a ziarenka kiwi fajnie chrupią. Jeśli ktoś nie lubi kiwi z powodu jej kwasowości, to bez problemu zje ten deser, ponieważ kiwi jest posłodzone, a bita śmietana łagodzi całość i deser rozpływa się w ustach. A na uwieńczenie całości, schrupmy jakieś ciasteczko z nadzieniem.Szczerze polecam.Pochodzenie : nieznacznie zmodyfikowany przepis z internetuIlość : 4 porcje o poj. 250 ml (każda)Składniki:4 serki Danio waniliowe (140 g każdy)4-6 dużych owoców kiwi (ja miałam 4 duże)2 łyżeczki cukru pudru400 ml ubitej śmietany kremówki 30%kilka kostek czekolady mlecznej lub toffi4 małe ciasteczka z nadzieniem (ja miałam Jacob's Lemon Puff)Przygotowanie :Kiwi obrać i zmiksować/zmielić malakserem/blenderem (gdy są bardzo dojrzałe, a co za tym idzie miękkie, można rozdrobnić je widelcem).Dodać cukier puder i wymieszać.Do każdego naczynia wlać jeden serek Danio.Wyrównać płaszczyznę.Kiwi podzielić na 4 części i każdą z nich wlać do poszczególnego naczynia.Bitą śmietanę podzielić na 4 części i każdą z nich wyłożyć do poszczególnego naczynia.Posypać startą czekoladą.Ciastka włożyć w bitą śmietanę.Podawać.