Smaczny, prosty i bardzo szybki w przygotowaniu deser, który nie wymaga pieczenia. Spód tworzą pokruszone herbatniki, a masę serek homogenizowany z kawałkami brzoskwiń. Całość posypana jest gorzką czekoladą. Do stworzenia takiego deseru potrzebny jest specjalny metalowy pierścień, dzięki któremu można ułożyć warstwy deseru.Na 4 porcje (pierścień o średnicy 10 cm)2 opakowania herbatników szkolnych (łącznie 100g)2-3 łyżki stopionego masła400 g gęstego serka homogenizowanego4 połówki brzoskwiń z puszki1 cukier waniliowygorzka czekolada do posypaniaHerbatniki kruszymy, dodajemy roztopione masło i mieszamy. Na talerzu kładziemy metalowy pierścień i jako dno wykładamy masę herbatnikową, którą ubijamy palcami, żeby utworzyła gładką powierzchnię. Wkładamy na 15 minut do lodówki. Serek homogenizowany mieszamy z cukrem waniliowym i drobno pokrojonymi brzoskwiniami i wykładamy na herbatniki jako drugą warstwę. Ponownie wkładamy do lodówki na pół godziny. Całość posypujemy startą gorzką czekoladą. Ostrożnie zdejmujemy pierścień. Podajemy od razu po wyjęciu z lodówki.Źródło: Ewa Wachowicz - "Ewa gotuje szybko"Smacznego!Tasty Blog na Facebook'u