Wykonanie
Ostatnia wizyta w sklepie ze zdrową żywnością zaowocowała zakupem
kaszy manny orkiszowej. Kupiłam ją ze zwykłej ciekawości. Czy będzie się czymś różnić od zwykłej
kaszki manny? Poza ceną oczywiście... Dość łatwo znalazłam informacje, że
kaszka mana orkiszowa jest lekkostrawna i łatwo przyswajalna. Że zalecana jest przy przemęczeniu. Ale dopiero po ugotowaniu mogłam wyrobić sobie o niej zdanie. Smak? Delikatny. Konsystencja? Aksamitna. Bardzo zasmakowała mojej trzylatce :)

Składniki:3 szkl.
mleka6 czubatych łyżek
kaszki manny orkiszowej1 łyżeczka
masłasok malinowySposób przygotowania:Z podanej porcji
mleka odlej 1/2 szkl. Resztę zagotuj z
masłem. W zimnym
mleku rozmieszaj
kaszkę mannę orkiszową. Do gotującego się
mleka powoli wlewaj rozmieszaną
kaszkę. Ciągle mieszaj. Gotuj około 2 minut. Przelej do miseczek i podawaj z
sokiem malinowym.