Wykonanie

Kiedyś w knajpie z azjatyckim jedzeniem natknęłam się na tajski sos - mieszankę sosu słodkiego
chili i solonego
masła orzechowego i od tamtego momentu ten smak chodzi za mną non stop. Pewnego dnia przeszło mi przez myśl połączenie tych dwóch składników z pastą
ciecierzycową - tak dużo czasu spędzam na myśleniu o blogu, że przepisy spontanicznie pojawiające się przy wieszaniu prania czy podczas spaceru to zupełna normalka :D No i jest, spontanicznie ukręcona pasta, pyszna, kremowa, słono-słodka. Wyjątkowy smak, którego po prostu trzeba spróbować :)kalorie i makroskładniki dla 1 łyżkiskładniki na ok. 12 łyżek pasty►
ciecierzyca [400 g / 1 puszka]►
masło orzechowe [40 g / 2 łyżki]► sos słodki
chili [30 g / 2 łyżki]Zblendować i zajadać!