Wykonanie
Czasami mamy ochotę napić się soku :) Tylko co jeśli ochota najdzie nas na dwa smaki :) ? Ja mam tak bardzo często, dlatego chciałam się dzisiaj z
Wami podzielić moim sposobem, jak zrobić dwa smaki w jednej szklance :) Taki warstwowy sok jest o tyle fajny, że możemy zmieszać dwa smaki, lub wypić najpierw jedną warstwę, a następnie tę drugą :)Warstwy są wytrzymałe, nie mieszają się pod wpływem najmniejszego ruchu, np. podczas przenoszenia szklanek.Składniki:–
nektar bananowy–
nektar porzeczkowyPrzygotowanie:* Do przygotowania takiego soku, dobrze jest
mieć łyżeczkę wyglądającą jak ta moja na zdjęciu. Ja poświęciłam jedną, jakąś starą, wygięłam ją i służy ona tylko do przygotowywania tego typu
soków.* Do szklanki wlewamy
nektar bananowy ( koniecznie najpierw ten smak, gdyż jest bardziej gęsty ), a następnie delikatnie po naszej wygiętej łyżce wlewamy
nektar porzeczkowy.Ważne, by łyżka była cały czas odrobinę nad powierzchnią soku, czyli w miarę uzupełniania się soku w szklance, musimy nią delikatnie, ciągle lejąc sok, zmierzać ku górze.
Kategorie: