ßßß Cookit - przepis na Wafle przekładane masą krówkową

Wafle przekładane masą krówkową

nazwa

Wykonanie

Jestem okropnym łasuchem. Jednym z moich ulubionych słodkości są kajmaki. Najbardziej lubię te przekładane masą krówkową.
Składniki:
wafle do kajmaków
2 masy krówkowe
Wykonanie:
Puszkę masy krówkowej wkładamy do wody i gotujemy około pół godziny, aby masa się rozpuściła. Po tym czasie otwieramy puszkę i mieszamy masę do uzyskania jednolitej konsystencji.
Następnie pozostaje już tylko przełożenie wafli masą. Gotowe wafle należy odłożyć w suche miejsce na około 3 godziny. Można położyć na nie ciężka książkę, aby się nie powyginały.
Jeden wafel przekładany krówką to około 300 kcal.
Źródło:http://rozkloszowana.pl/wafle-przekladane-masa-krowkowa