Domowy przepis na pyszną roladkę.Składniki:1 kg mięsa z kurczaka1 jajo½ szklanki kaszy manny5 dag żurawinyPrzyprawa typu VegetaPapryka słodkaPieprz biały do smaku2 litry drobiowego rosołu2 łyżki żelatynyWykonanie:Mięso opłukać i zmielić. Dodać jajko, kaszę mannę, żurawinę i przyprawy do smaku.Tak przygotowane składniki wyłożyć na (wcześnie wygotowaną) ściereczkę lnianą.Zwijać tworząc wałek i zawiązać końce.Zagotować drobiowy rosół w szerokim rondlu, włożyć mięsny wałek i gotować pół godziny, następnie ugotowany wałek mięsny wyciągnąć i ostudzić.Gorący wywar przecedzić, wymieszać z żelatyną i ostudzić. Roladę odwinąć ze ściereczki, pokroić w krążki, ułożyć na półmisku i zalać tężejącą galaretą. Wstawić do lodówki, przybrać żurawiną.