ßßß Cookit - przepis na Oscypek z konfiturą wiśniową i orzechami

Oscypek z konfiturą wiśniową i orzechami

nazwa

Wykonanie

Pyszna podhalańska przystawka po mojej małej modyfikacji. Zamiast tradycyjnej żurawiny polecam konfiturę wiśniową i orzechy włoskie. Idealny jako przegryzka na imprezy sylwestrowe i karnawałowe.
Duży oscypek
gęsta konfitura wiśniowa (najlepiej domowa)
orzechy włoskie
Sposób przygotowania
Oscypka kroimy na plastry o grubości 1 cm. Rozgrzewamy patelnię (najlepiej grillową) bez tłuszczu. Grillujemy z obu stron po kilka minut tak aby ser był miękki ale nie przesuszony. Na każdym kawałku oscypka nakładamy łyżeczkę konfitury wiśniowej i połówkę orzecha włoskiego. Zjadamy na ciepło.
Źródło:http://pyrynagaz.blogspot.com/2014/12/oscypek-z-konfitura-wisniowa-i-orzechami.html