Wykonanie
Od dość dawna po głowie chodziła mi myśl, żeby założyć bloga. Kulinarnego. Czy to dobry pomysł? Czy nie utonie w gąszczu blogów o podobnej tematyce? Czy
będę potrafiła? Czy wystarczy mi pomysłów? Czas pokaże.Za kulinarne
guru się nie uważam. Wręcz przeciwnie. Jestem na etapie kuchcika. Daleko mi do Nigelli, Ramsaya, czy Jamiego O. Prawdę mówiąc, taką prawdziwą działalność kuchenną zaczęłam całkiem niedawno. Moje eksperymenty rozpoczęły się równocześnie z przejściem na dietę. Wtedy odkryłam targ, świeże warzywa, sezonowe
owoce i różne produkty, które wcześniej omijałam szerokim łukiem. Gotuję prosto. Często szybko. Często tanio. Czasem fit. Inspirację czerpię z domowej kuchni mamy, internetu, przepisów znalezionych gdzieś w ulotkach reklamowych, czy czasopismach. Najczęściej jednak improwizuję. I takie gotowanie najbardziej lubię!Wszystkie przepisy zamieszczane na tym blogu to przepisy sprawdzone przeze mnie, wypróbowane na mojej rodzince. Smakowało? Brzuch nie rozbolał? Znaczy, że można powtórzyć! Nic mnie tak nie denerwuje, jak fantazja autorów przepisów, która
potem nie ma przełożenia na końcowy efekt potrawy.Serdecznie zapraszam!