Wykonanie
Całkiem niedawno, w niedzielne, upalne popołudniemiałam okazję po raz pierwszy spróbować arbuzady,czyli lemoniady z
arbuzem…Tak bardzo mi zasmakowała, że postanowiłam sama wypróbować przepis.Arbuzada okazała się pyszna i orzeźwiająca. W sam raz na upalne dni:)


Aby przygotować arbuzadę wystarczy kawałek dojrzałego
arbuza,
limonka i
lód.Połączenie doskonałe!Przynajmniej dla mnie:)


Arbuzada to
napój idealny na upalne dni.Jest naturalnie słodka i doskonale gasi pragnienie.A co najważniejsze - jest prosta w przygotowaniu…A takie przepisy lubię najbardziej:)Pozdrawiam,
Asia
Składniki (ok. 750 ml):1/4 dużego
arbuzasok wyciśnięty z 2
limonekkilkanaście kostek
loduPrzygotowanie:
Arbuza pokroić na kawałki i usunąć pestki. Zmiksować.Do
arbuza dodać
sok z limonki i zmiksować ponownie.Koktajl uzupełnić kostkami
lodu.I gotowe!Smacznego!