Wykonanie
❤ ❤ ❤
Chipsy jabłkowe to znakomita, smaczna i zdrowa przekąska.Są bardzo proste do przygotowania.Potrzeba jedynie kilka
jabłek, "parę" kropel
soku z cytryny i trochę cierpliwości:)
Bardzo często kupuję takie
chipsy, ostatnio jednak postanowiłam sama je upiec.Wniosek nie będzie zaskoczeniem dla nikogo: domowe
chipsy jabłkowe są duuużo tańsze od tych, które kuszą na sklepowych półkach:)A równie smaczne:)
Przepis? Ciężko będzie to nazwać przepisem…
Jabłka (ulubione, smaczne, ze skórką) myjemy i kroimy na cienkie plasterki (3 mm).Układamy na pergaminie.Skrapiamy
sokiem z cytryny.Podpiekamy w 180 stopniach do momentu, aż plasterki
jabłka zmienią kształt i przestaną być miękkie i wilgotne.A
potem zostawiamy je w wyłączonym piekarniku najlepiej na całą noc.A więc najlepiej zabrać się za
chipsy wieczorem.Następnego dnia z piekarnika wyjmiemy gotowe, chrupiące
chipsy jabłkowe:)Pozdrawiam,
Asia❤ ❤ ❤