Wykonanie
Bardzo smaczna i efektowna przystawka na różne okazje - idealna do barszczyku czerwonego. Wykonanie proste i bardzo szybkie.

Składniki:
ciasto francuskieszynka konserwowaser żółty w plastrachMożna użyć gotowego
ciasta francuskiego. Rozkładamy prostokąt. Na cieście rozkładamy warstwę
szynki konserwowej, następnie warstwę
sera żółtego. Zawijamy w rulon od szerszego
boku do połowy ciasta. To samo robimy z drugiego
boku. Staramy się to zrobić jak najściślej. Mocno dociskamy do siebie powstałe dwie "rurki", ale tak, aby ich nie zdeformować. Tniemy na plastry o grubości ok. 1.5 cm. Układamy na płasko na papierze do pieczenia.Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 220 st. C. Pieczemy 10 minut. Następnie obracamy nasze ślimaczki na drugą stronę i pieczemy max. 10 min. Obserwujemy, aby za mocno się nie przypiekły. Smacznego.
