Wykonanie
Jak zwykle co wieczór zastanawiałam się co przygotuję na jutrzejszy obiad. A ponieważ dni są coraz zimniejsze, z chęcią zajadamy gorące posiłki W przypływie impulsu, wyciągnęłam kawałek
łopatki, zamarynowałam ja przez całą noc, a następnie upiekłam. Tak powstała pyszna pieczeń na zimowy obiad.


Składniki:1 kg
łopatki wieprzowej1 marynata po staropolsku3 łyżki
olejuWykonanie:Zamarznięte
mięso należy rozmrozić opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Marynatę wymieszać z
olejem i natrzeć nią
mięso. Zamknąć w pojemniku, lub owinąć w folię spożywczą i odstawić na minimum 12 godzin. Po tym czasie
mięso włożyć do rękawa upiec ok.1 godziny. Przed końcem pieczenia rękaw należy rozciąć, aby pieczeń się zrumieniła.Smacznego!