Wykonanie
Wiecie co ? Postanowiłem sobie kolejne wyzwanie- nauczyć się robić
królika ! Tak aby
mięso wyszło idealnie miękkie i soczyste :)
Mięso królika smakuje podobnie do
kurczaka ;) Ale musi się gotować zdecydowanie dłużej niż
kurczak.

Kupiłem
królika w całości i pierwsze zadanie jakie powstało to trybowanie. Ale na szczęście filmiki na yt są mega pomocne :)
Królika gotuje się długo aby był taki jak wcześniej opisałem. I o
dziwno w każdym przepisie który czytałem
królik jest duszony w
winie - czy to
białym czy czerwonym . Tutaj w przepisie jest
wino białe, przez co
królik nie zmienia swojego koloru :)

Sos który powstaje z naszego gotowania jest pyszny- i użyłem go dzisiaj do ragout z
królika :) Ale o tym w następnych postach :)W oryginalnym przepisie są
prawdziwki, świeże
prawdziwki, no niestety ale nie ma ich w tym czasie dostępnych, dlatego
pieczarki musiały mi wystarczyć :)