Wykonanie
Ten wpis to troszkę wspomnienie minionych Świąt i końca roku, który spędzaliśmy u siostry i szwagra w Irlandii. Dużo od tego czasu się wydarzyło, dużo pozytywnego, nowe osoby pojawiły się w rodzinie i tak fajnie, przyjemnie, rodzinnie się zrobiło. W tym roku sylwestra spędzamy również w towarzystwie siostry i szwagra, ale już w Polsce ;) Zapowiada się miły, spokojny wieczór. Dzieciaki będą czekać z niecierpliwością do północy, a My powspominamy mijający rok... a jest co wspominać... ;)
![](/Data/Images/dosismakolyki.blogspot.com\2013_slash_12_slash_likier-irish-cream/l/-159341760.JPG)
Składniki:- 200 ml kremówki- 400 g
mleka skondensowanego słodzonego- 300 g
whisky- 1 łyżka
kawy rozpuszczalnejPrzepis:Wszystkie składniki zmiksować - użyłam blendera ręcznego. Przelać do butelek i szczelnie zamknąć. Przechowywać w lodówce do 2 tyg.
![](/Data/Images/dosismakolyki.blogspot.com\2013_slash_12_slash_likier-irish-cream/l/1836081969.JPG)
![](/Data/Images/dosismakolyki.blogspot.com\2013_slash_12_slash_likier-irish-cream/l/-558023155.JPG)
Smacznego:źródło: Teatr Gotowania