Wykonanie
Ależ się bałam tych frytek, kiedy je robiłam po raz pierwszy.. No bo jak to? Ciepłe frytki,
sos pieczeniowy i zimny
serek wiejski? Niewiele mi brakowało, żebym zrezygnowała z jedzenia ich, mając je już na talerzu. Ale na szczęście spróbowałam i od tego czasu robię je bardzo często. Szybkie, proste, smaczne, inne. Naprawdę warto spróbować frytek w takim wydaniu.
Składniki:500-750 g frytek (sprawdzonych, takich do piekarnika, bo jak widać te, które ja akurat miałam nie zrobiły się zbyt apetyczne)1 op.
sosu pieczeniowego ciemnego1-2 op.
serka wiejskiegoFrytki robimy według przepisu na opakowaniu. Raczej powinny być takie do piekarnika, żeby nie były tłuste. Sos również przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Gotowe frytki wyciągamy na talerz, lekko solimy, wykładamy na nie
serek wiejski i polewamy porządnie
sosem pieczeniowym. I wcinamy:)Smacznego!