Wykonanie
PDF

Na początku przepraszam za taką przerwę na blogu, niestety z różnych powodów nie miałam czasu na siedzenie przed kompem i wrzucenie przepisów . Dlatego też dziś całkiem spora ich porcja. Na początek coś co robiłam już dawno, jeszcze na starym mieszkaniu, są to
parówki w cieście
drożdżowym, idealne na ciekawe śniadanie.Składniki:opakowanie ulubionych
parówekgotowe
ciasto drożdżowe(spód do pizzy) lub to z przepisu na pizzęPrzygotowanie:1.
Parówki obieramy z folii. Ciasto dobrze wyrabiamy i wałkujemy w kwadraty o grubości 5 mm.2.
Parówki układamy na kwadratach z ciasta tak by idealnie je zawinąć w ruloniki.3. Zawijamy w finezyjne kształty. Ja inspirowałam się TYM i TYM zdjęciem.4. Pieczemy w piekarniku co najmniej 30 minut w 200*C tak by ciasto się ładnie zrumieniło.Smacznego!!!PDF