Wykonanie
Z góry przepraszam za jakość zdjęcia, nie zabijcie ;pUwielbiam tą masę. Jeśli jest dobrze wyrobiona, jest niesamowicie kremowa. Podaję w proporcjach na 4 duże blaty ciasta bez ozdabiania wierzchu. Jeśli chcecie dobry krem do
tortu kajmakowego to szczerze polecam tę masę ! :) No cóż, powoli rozwijam moje przepisy bazowe.Przepisy:* 1
masło roślinne* 1
masło extra (3/4 zawartości tłuszczu)* większa puszka masy krówkowej o smaku kajmakowym
Masło wyjąć najlepiej dzień wcześniej, by mogło osiągnąć temp. pokojową. Rozcieramy je bardzo dokładnie, aby oba rodzaje
masła mogły się dobrze ze sobą połączyć. Dodać masę kajmakową i rozcierać do otrzymania jednolitej, brązowej masy.Osobiście polecam masy
krówkowe firmy Bakalland. Są najlepsze do rozcierania. Ale te niedrogie z Biedronki też są niczego sobie. ;)