ßßß
Sofitel Warsaw Victoria z dumą zapowiada wydarzenie, które z pewnością odbije się szerokim echem w Warszawie. W lutym 2015 roku będziemy gościć Oliviera Nasti, francuskiego szefa kuchni odznaczonego dwoma gwiazdkami Michelin, który zapewni naszym gościom niezrównane doznania smakowe!Podróż kulinarna, w jaką nas zabierze w Le Victoria Brasserie Moderne będzie składać się z sześciu etapów – między innymi obiadów i kolacji – obejmujących popisowe potrawy mistrza i prezentujących oryginalne smaki regionu, z którego pochodzi.Każdy z tych 7- daniowych tematycznych posiłków będzie pokazem sztuki haute cuisine, rozkoszą dla podniebienia i ucztą dla zmysłów, a przy tym niezapomnianą przygodą kulinarną przeżytą w gronie przyjaciół lub rodziny.Hotel Sofitel Warsaw Victoria daje Państwu niepowtarzalną okazję spotkania tego utytułowanego szefa kuchni i poznania jego zawodowych sekretów oraz tajników stosowania lokalnych produktów. Podczas posiłku będą Państwo mogli doświadczyć prawdziwej autentyczności oraz kwintesencji pojęcia magnifique w świecie kulinariów.
Un des Meilleurs Ouvriers de France Award (MOF - Jeden z najlepszych rzemieślników Francji).Jest to prestiżowy konkurs dla profesjonalistów, organizowany we Francji raz na cztery lata pod honorowym patronatem francuskiego Ministerstwa Pracy oraz prezydenta kraju. Przyznawany w nim tytuł jest unikalny w skali świata.Uczestnicy konkursu otrzymują podstawowe materiały / składniki oraz limit czasu, w którym muszą nie tylko stworzyć arcydzieło, ale wręcz otrzeć się o doskonałość. Kapituła konkursu, w równej mierze co efekt końcowy, ocenia także wybraną metodę, organizację pracy, wykonanie, tempo, wiedzę specjalistyczną oraz poszanowanie prawideł rzemiosła.Zwycięzca może dożywotnio posługiwać się zdobytym tytułem Najlepszego rzemieślnika Francji, uzupełnionym o dziedzinę i rok, w których został przyznany. Tytuł ten cieszy się dużym prestiżem i uznaniem zarówno w oczach profesjonalistów, jak i wśród ogółu francuskiego społeczeństwa.PROGRAM:6 lutego 2015 – PIĄTEK – Lunch dla krytyków kulinarnych i mediówOdkryj sekrety wybitnej kuchni Olivera NastiGodz.: 12:30Lunch będzie złożony z siedniu degustacyjnych dań oraz degustacji winaLiczba gości:12 osób6 lutego 2015 – PIĄTEK – KolacjaOdkryj sekrety wybitnej kuchni Olivera Nasti7-daniowe menu oraz degustacja winaGodz.: 19:30Liczba gości: 50 osób7 lutego 2015 – SOBOTA – LunchOdkryj sekrety wybitnej kuchni Olivera Nasti7-daniowe menu oraz degustacja winaGodz.: 12:30 pmLiczba gości: 50 osób7 lutego 2015 – SOBOTA – KolacjaOdkryj sekrety wybitnej kuchni Olivera Nasti7-daniowe menu oraz degustacja winaGodz.: 19:30Liczba gości: 50 osób8 lutego 2015 – NIEDZIELA – LunchOdkryj sekrety wybitnej kuchni Olivera Nasti7-daniowe menu oraz degustacja winaTime: 12:30Liczba gości: 50 osób8 lutego 2015 – NIEDZIELA – Kolacja dla sponsorówOdkryj sekrety wybitnej kuchni Olivera Nasti7-daniowe menu oraz degustacja winaTime: 19:30Liczba gości: sponsorzy wydarzeniaRezerwacjeLe Victoria Brasserie Moderne – Sofitel Warsaw VictoriaUl. Królewska 11, 00-065 WarszawaTel: +48 22 657 83 82Email: [email protected]