Wykonanie
Bardzo szybkie i proste danie, a zarazem przepyszne.
Karkówka z
dynią to idealna potrawa dla zapracowanych, gdyż nie trzeba przy nie zbyt wiele robić pomijając oczywiście krojenie i obieranie dyni.
Mięso z
dynią idealnie komponuje się z słodko-pikantnym sosem mamy Kacpra.Składniki:Około 1kg
karkówki1 mała
dynia około 1kg1 opakowanie
przyprawy do
karkówki1 rękaw do pieczenia
Dynie obieramy, przekrawamy na pół i oczyszczamy z gniazd nasiennych, następnie dokładnie ją płuczemy. Opłukaną
dynię kroimy w grubą kostkę i wrzucamy do miski.
Karkówkę również kroimy w grubą kostkę, dodajemy ją do pokrojonej dyni razem z
przyprawą do
karkówki.
Karkówka,
dynia i
przyprawa.................................................................Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na około 1 godzinę.
Po wymieszaniu..................................................................................Schłodzone
mięso z
dynią wkładamy do rękawa foliowego i szczelnie zamykamy.
W rękawie............................................................................Rękaw wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200'C i pieczemy go przez około 1 godzinę i 30 minut. Po upieczeniu
dynię z
karkówką przekładamy na talerz i pałaszujemy. Danie można polać sosem słodko-pikantnym jest wtedy rewelacyjne.
Karkówka pieczona z
dynią..........................................................
I jeszcze raz..........................................................................................