ßßß Cookit - przepis na Rozbieranie udka z kurczaka z kości

Rozbieranie udka z kurczaka z kości

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Babka z żurawiną
Zrazy z indyka »
Pokaże wam jak się wyjmuje kość z udka kurczaka , aby potem go nafaszerować.
1. Myjemy udka czyścimy , czasem są nawet i małe piórka .
2. Małym ostrym nożykiem , najlepiej z czubkiem , odcinamy mięso od kości .
3. Przesuwamy się niżej , dochodząc do zakończenia pierwszej kości.
4. Teraz delikatnie obkroimy chrząstkę i lecimy w dół prawie do końca .
5. 1 cm przed zakończeniem kości odcinamy od udka za pomocą ( ja miałam tylko tłuczek do mięsa i nóż) . Farsz nie może nam wyjść dlatego zostaje kawałeczek kostki .
6. Kość wyjęta w całości .
7. Tak wyglądają udka bez kości już.
8. Pamiętajcie by spiąć wykałaczkami udka po włożeniu farszu do środka inaczej wypłynie .
piątek, 08 listopada 2013, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2013/11/Rozbieranie-udka-z-kurczaka-z-kosci.html