Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Babka z
żurawinąZrazy z
indyka »Pokaże wam jak się wyjmuje kość z
udka kurczaka , aby
potem go nafaszerować.1. Myjemy udka czyścimy , czasem są nawet i małe piórka .2. Małym
ostrym nożykiem , najlepiej z czubkiem , odcinamy
mięso od kości .

3. Przesuwamy się niżej , dochodząc do zakończenia pierwszej kości.

4. Teraz delikatnie obkroimy chrząstkę i lecimy w dół prawie do końca .

5. 1 cm przed zakończeniem kości odcinamy od udka za pomocą ( ja miałam tylko tłuczek do
mięsa i nóż) . Farsz nie może nam wyjść dlatego zostaje kawałeczek kostki .

6. Kość wyjęta w całości .

7. Tak wyglądają udka bez kości już.

8. Pamiętajcie by spiąć wykałaczkami udka po włożeniu farszu do środka inaczej wypłynie .piątek, 08 listopada 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter