Wykonanie
![](/Data/Images/agattek.blox.pl\2015_slash_03_slash_Piszinger-z-krowek-II/l/-21129019.jpg)
![](/Data/Images/agattek.blox.pl\2015_slash_03_slash_Piszinger-z-krowek-II/l/-1481986814.jpg)
Kolejna propozycja na to, jak wykorzystać "stare"
krówki, które stwardniały i ciężko jest je pogryźć :-) Nie oznacza to, że ze świeżych
krówek nie można takiej masy zrobić...Składniki:20
cukierków "
krówek"3/4 szkl.
mleka100 g
masłaop. suchych
wafliWykonanie:
Krówki wrzucić do rondelka z
mlekiem i podgrzewać na ogniu cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje, a
krówki całkowicie się rozpuszczą. Na koniec dodać
masło i dokładnie wymieszać.Odstawić masę do wystudzenia, żeby stężała, a następnie przełożyć nią
wafle.Smacznego :-)