Wykonanie
Dania główne 55Desery 35Zupy 13Sałatki 9Śniadania 21Wypieki wytrawne 4Przekąski 14
Napoje 4Pozostałe 7January 2016December 2015November 2015October 2015September 2015August 2015December 2013November 2013October 2013September 2013June 2013May 2013April 2013
March 2013February 2013January 2013December 2012November 2012October 20122
laski wanilii
1 szklanka
rumuszklany słoiczek
Składniki na 250 ml ekstraktuBezglutenowyWegański1.
Laski wanilii przekrój na pół i kolejno przepołów wzdłuż. Otrzymasz 8 części.
2. Wrzucić je do słoiczka i zalej
rumem, tak aby
alkohol całkowicie przykrył strąki. 3. Zakręć i odstaw na 6–8 tygodni w ciemne i chłodne miejsce (nie do lodówki). Co jakiś czas mocno potrząśnij słoikiem.
Kluski śląskie z
indykiem w
sosie pieczarkowymCiasto z dyni a la brownie z
figami i
daktylami