ßßß Cookit - przepis na Bezglutenowy ekstrakt z wanilii na bazie rumu

Bezglutenowy ekstrakt z wanilii na bazie rumu

nazwa

Wykonanie

Dania główne 55
Desery 35
Zupy 13
Sałatki 9
Śniadania 21
Wypieki wytrawne 4
Przekąski 14
Napoje 4
Pozostałe 7
January 2016
December 2015
November 2015
October 2015
September 2015
August 2015
December 2013
November 2013
October 2013
September 2013
June 2013
May 2013
April 2013
March 2013
February 2013
January 2013
December 2012
November 2012
October 2012
2 laski wanilii

1 szklanka rumu
szklany słoiczek
Składniki na 250 ml ekstraktu
Bezglutenowy
Wegański
1. Laski wanilii przekrój na pół i kolejno przepołów wzdłuż. Otrzymasz 8 części.
2. Wrzucić je do słoiczka i zalej rumem, tak aby alkohol całkowicie przykrył strąki. 3. Zakręć i odstaw na 6–8 tygodni w ciemne i chłodne miejsce (nie do lodówki). Co jakiś czas mocno potrząśnij słoikiem.
Kluski śląskie z indykiem w sosie pieczarkowym
Ciasto z dyni a la brownie z figami i daktylami
Źródło:http://bezokruszka.pl/bezglutenowy-ekstrakt-z-wanilii-na-bazie-rumu