ßßß

Pierwszy dzień jesieni. Pierwszy jesienny spacer. Na straganie z warzywami i owocami kupiłam świeże figi. Nie mam dziś ochoty na nic wymyślnego. Wyjmuję z lodówki opakowanie gęstego, greckiego jogurtu. Mieszam go z miodem wielokwiatowym i posypuję uprażonymi na patelni płatkami migdałów. Na wierzchu kładę plasterki świeżej figi. Wszystkie składniki pasują do siebie idealnie.Jogurt grecki z miodem i migdałami jadłam kiedyś w swojej ulubionej księgarnio-kawiarni. Bardzo mi posmakował:) Wydaje mi się, że świeże figi dobrze się z nim komponują.Składniki:opakowanie jogurtu greckiego5-6 łyżek miodugarść uprażonych płatków migdałów1 świeża figaDo pucharków nakładamy kilka łyżek jogurtu. Polewamy miodem i nakładamy koleją warstwę jogurtu. Posypujemy uprażonymi na patelni płatkami migdałów. Dekorujemy plastrami figi.Smacznego!:)