Wykonanie
Wszystkich
truskawkowych fanów zapraszam na super smaczne i proste ciasto.
Składniki:Ciasto:3 szklanki granoli domowej roboty lub
musli(Jeżeli nie mamy granoli można użyć 1,5 szklanki
płatków owsianych 1 szklanka
orzechów włoskich i 1 szklankę namoczonych wcześniej
daktyli)1-1 1/2 szklanki
rodzynek lub
daktyli2 łyżki
soku z cytrynyMasa „czekoladowa”:2 opakowania MoriNu
Tofu extra firm lub innego miękiego
tofu1 szklanka
masła migdałowego (ja użyłam
masło własnej roboty)1 szklanka karobu w proszkuokoło 1/2 szklanki
miodu lub
syropu z agawy1 łyżeczka
waniliiopcjonalnie około 1/4 szklanki
soku z cytrynywiórki kokosowe (niesłodzone)
truskawkiSkładniki na spód ciasta mielimy w robocie kuchennym do czasu, aż uzyskają lekko klejącą konsystencję. Wykładamy na spód szklanego naczynia i uklepujemy.Składniki na masę „czekoladową” również miksujemy w w robocie kuchennym lub blenderze, aż składniki dobrze się połączą. Wylewamy na wcześniej przygotowany spód. Posypujemy wiórkami kokosowymi i układamy warstwę poprzecinanych na pół
truskawek. Wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny, a najlepiej na całą noc.