Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
śmietana 300 mililitrówliście
bazylii 0,75 szklanek
czekolada biała 300 gramów
truskawki 200 gramówWykonanie:Oczyszczone
truskawki pokroić na plasterki. Opłukaną, osuszoną
bazylie posiekać.
Śmietanę wymieszać z
bazylią i podgrzewać, dodać połamaną
czekoladę i mieszać, aż masa stanie się gładka. Krem przekładać do szklanych naczyń na zmianę z
truskawkami: warstwa kremu, warstwa
truskawek. Przestudzony krem wstawić na 60 minut do lodówki. Przed podaniem udekorować
truskawkami i listkami
bazylii. Można też ozdobić wiórkami ciemnej
czekolady.Uwagi:
Białą czekoladę można zastąpić cz4ekoladą gorzką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: