Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
truskawki 750 gramów
kiwi 3 sztuk
Rum (54%)500 mililitrów
cukier 250 gramówWykonanie:
Kiwi pokroić w cienkie plastry.
Owoce włożyć do wysokiego słoja. Do
rumu wsypać
cukier i wymieszać.
Rumem zalać
owoce tak, aby
alkohol je przykrywał.
Słój szczelnie zamknąć i odstawić na kilka dni w ciemne i chłodne miejsce. Jeśli
owoce wchłoną zalewę, dolać
rumu.Autor: FloressZobacz inne przepisy użykownika!
AlkoholeCiasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: