ßßß Cookit - przepis na Trifle - czyli błahostka

Trifle - czyli błahostka

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
biszkopty 1 szklanek
wino słodkie 2 łyżek stołowych
owoce 200 gramów
mleko 2 szklanek
żółtka 6 sztuk
cukier 250 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
mąka ziemniaczana 1 łyżek deserowych
Wykonanie:
Pokruszone biszkopty wsypać do szklanej misy i nasączyć alkoholem, a na nie wysypać oczyszczone, osączone owoce. Mleko podgrzać. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym oraz mąką ziemniaczaną, mieszając, dodawać gorące mleko. Postawić na maleńkim ogniu i podgrzewać, aż zgęstnieje (nie gotować). Gotowym kremem zalać owoce. Dodatkowo można posmarować bita śmietaną.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9108/Trifle---czyli-blahostka