Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
biszkopty 1 szklanek
wino słodkie 2 łyżek stołowych
owoce 200 gramów
mleko 2 szklanek
żółtka 6 sztuk
cukier 250 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
mąka ziemniaczana 1 łyżek deserowychWykonanie:Pokruszone
biszkopty wsypać do szklanej misy i nasączyć
alkoholem, a na nie wysypać oczyszczone, osączone
owoce.
Mleko podgrzać.
Żółtka utrzeć z
cukrem i
cukrem waniliowym oraz
mąką ziemniaczaną, mieszając, dodawać gorące
mleko. Postawić na maleńkim ogniu i podgrzewać, aż zgęstnieje (nie gotować). Gotowym kremem zalać
owoce. Dodatkowo można posmarować
bita śmietaną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: