Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 16(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
biszkopty 1 opakowanie sztuk
sok pomarańczowy 3 1/2 szklanek
kisiel waniliowy 2 sztuk
śnieżka 1 sztuk
czekolada biała 1 sztuk
mleko 2 łyżek stołowych
cukier 1/2 łyżek stołowychWykonanie:1.
Czekoladę rozpuścić z dodatkiem 2 łyżek
mleka. Zostawić do wystygnięcia (tylko nie ponownego zastygnięcia). Ma być roztopiona, ale zimna.2. Zagotować 3 szkl.
soku pomarańczowego dodając 1/2 szkl.
cukru. W pozostałej ilości soku tj. 1/2 szkl rozprowadzić dwa opakowania budyniu.Rozrobiony
budyń wlać do gotującego się soku i całość zagotować.3. Gorący budynio-sok wylać na blachę wyłożoną
biszkoptami. Odstawić do wystygnięcia.4. Ubić
śnieżkę w 3/4 szkl.
mleka. Wyłożyć na wystygnięty budynio-sok.5. Całość polać zimną
czekoladą.SMACZNEGOUwagi:Ciasto bardzo szybkie i łatwe do przygotowania.Ze składników wychodzi średnia blacha ciasta. Jeżeli zrobimy w małej blaszce ciasto będzie po prostu wyższe.Zamiast
białej czekolady możemy też dać
mleczną. Fajnie wygląda, ale zmienia trochę smak ciasta.Autor: maja.222Zobacz inne przepisy użykownika!10 Miesięcy11 Miesięcy12 MiesięcyCiasta i DeseryPowyżej 1 rokuDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: