ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegoudka kurczaka 6 sztukmiód 2 łyżek stołowychsos sojowy 0,75 szklanekolej 0,75 szklanekkeczup 0,75 szklanekWykonanie:Marynata: zmiksować miód, keczup i sos sojowy. Tą marynatą posmarować umyte, osuszone udka i odstawić na 2 godziny, co jakiś czas odwracając. Po wyjęciu z zalewy ułożyć w brytfance, posmarować pędzelkiem marynatą i przykryć. Piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Zdjąć pokrywkę i znów posmarować udka zalewą. Odkryte piec jeszcze 20 minut w 180 stopniach. Podawać z ryżem i chińską mieszanką z patelni.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaPotrawy z MięsaKomentarze:Autor: CiekawyData: 2009-05-20A na co jest ten olej??Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: