ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 500 gramówmasło 1 kostekdrożdże 50 gramówcukier 1 łyżek stołowychśmietana według uznaniasól 1 szczyptamleko 2,5 łyżek stołowychmarmolada według uznaniaWykonanie:Ciepłym mlekiem zalać rozkruszone drożdże i zasypać cukrem. Gdy rozczyn wyrośnie, dodać go do pozostałych składników. Dobrze wyrobić ciasto, dodając tyle śmietany, aby było miękkie i elastyczne. Ciasto rozwałkować i wyciąć trójkąty. Posmarować je marmoladą i zwijać formując rogaliki. Układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piec na złoty kolor w 180 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPowyżej 1 rokuDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: