Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ryż 65 gramów
mleko 300 mililitrów
laska wanilii 0,5 sztuk
cukier 80 gramów
śmietana kremówka 300 mililitrów
owoce według uznaniaWykonanie:Wsypać
ryż do rondelka, dodać
mleko i
wanilię. Zagotować, przykryć i wstawić na godzinę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Wyjąć
wanilię, a
ryż wymieszać z
cukrem i przykryć folią. Ostudzony włożyć na godzinę do lodówki,
potem wymieszać ze
śmietaną, można dodać kilka kropli
olejku waniliowego. Masę przełożyć do metalowej miseczki i wstawić na 3,5h do zamrażarki. Co pół godziny mieszać, aby masa zamrażała się równomiernie. Gotowe risotto włożyć do pucharków i podawać z
owocami.Uwagi:
Śmietanę kremową można zastąpić
serkiem mascarpone(60g) wymieszanego z 150ml
mleka.
Owoce mogą być świeże, mrożone lub z kompotu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: