ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegojogurt naturalny 400 gramówcukier puder 3 łyżek stołowychgalaretka owocowa 2 sztukowoce według uznaniabita śmietana 4 łyżek stołowychWykonanie:Jedną galaretkę rozpuścić w szklance wody, drugą wg przepisu na opakowaniu, wystudzić. Jogurt z cukrem pudrem ubić mikserem, dodać płynną galaretkę (tę rozpuszczoną w szklance wody). Rozlać do pucharków i pozostawić do skrzepnięcia. Na kremie jogurtowym poukładać owoce i zalać drugą galaretką. Ozdobić bitą śmietaną. Można udekorować listkami melisy.Uwagi:Jeśli używamy owoców mrożonych, do galaretki dodajemy nieco mniej wody.Autor: renataliwZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: