Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pumpernikel 200 gramów
czekolada gorzka 300 gramów
przyprawa do pierników 1 łyżek deserowych
piwo 0,5 szklanek
truskawki 600 gramówWykonanie:Rozkruszyć
pumpernikiel na blasze lub w tortownicy. Połamana
czekoladę rozpuścić w kąpieli
wodnej, dodając przyprawę do pierników. Do stopionej wlać
piwo i wymieszać. Delikatnie zalać pokruszone
pieczywo, ostudzić. Wstawić do lodówki na 2,5h. Przed podaniem udekorować oczyszczonymi, pokrojonymi na pół
truskawkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: