ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoudziec wołowy 1 kilogramówpapryka czerwona 1 sztukpapryka zielona 1 sztukcukinia 1 sztukcebula 1 sztukparmezan 4 łyżek stołowychwino czerwone wytrawne 100 mililitrówolej 2 łyżek stołowychmasło 2 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniazioła prowansalskie według uznaniaczosnek 3 ząbkiWykonanie:1) Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem.Natrzyj ziołami prowansalskimi.Oprósz solą oraz pieprzem.2) Mięso zrumień ze wszystkich stron na oleju.Podlej połową wina i duś pod przykryciem na wolnym ogniu ok 30 minut.3) W tym czasie warzywa umyj. Cukinię oraz oczyszczoną z pestek paprykę, pokrój w kosteczkę.Cebulę i czosnek, obierz posiekaj i zeszklij na maśle.Dodaj paprykę oraz cukinię.Duś, aż odparuje cały płyn.Wystudź, wymieszaj z żółtym serem.Farsz przypraw ziołami, solą oraz pieprzem.4) Gdy pieczeń będzie na wpół miękka, natnij ją głęboko co 3 cm, nie przecinając do końca.W nacięcie włóż warzywny farsz.Piecz ok 1 godziny polewając pozostałym winem.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: