ßßß Cookit - przepis na Kruszon truskawkowy

Kruszon truskawkowy

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
truskawka 1 kilogramów
wino białe wytrawne 0.5 litrów
cukier 250 gramów
marzanka liście według uznania
koniak 60 mililitrów
szampan 0.75 litrów
maraschino 60 mililitrów
pomarańcza 1 sztuk
wino czerwone wytrawne 0.5 litrów
Wykonanie:
Truskawki umyć, kilka z nich odłożyć do przybrania kieliszków, posypać cukrem i odstawić na 30 min, aby puściły sok. Truskawki i liście marzanki zalać czerwonym i białym winem, koniakiem, maraschino i sokiem z pomarańczy, i na 1 godz. wstawić pod przykryciem do !lodówki. Potem dolać szampana i jeszcze raz na 15 min wstawić do lodówki. Przed podaniem na stół przecedzić, rozlać do kieliszków i do każdego włożyć po jednej truskawce.
Alkohole
Ciasta i Desery
Kuchnia Węgierska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1383/Kruszon-truskawkowy