Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
truskawka 1 kilogramów
wino białe wytrawne 0.5 litrów
cukier 250 gramówmarzanka liście według uznania
koniak 60 mililitrów
szampan 0.75 litrów
maraschino 60 mililitrów
pomarańcza 1 sztuk
wino czerwone wytrawne 0.5 litrówWykonanie:
Truskawki umyć, kilka z nich odłożyć do przybrania kieliszków, posypać
cukrem i odstawić na 30 min, aby puściły sok.
Truskawki i liście marzanki zalać czerwonym i
białym winem,
koniakiem,
maraschino i
sokiem z
pomarańczy, i na 1 godz. wstawić pod przykryciem do !lodówki.
Potem dolać
szampana i jeszcze raz na 15 min wstawić do lodówki. Przed podaniem na stół przecedzić, rozlać do kieliszków i do każdego włożyć po jednej
truskawce.
AlkoholeCiasta i DeseryKuchnia WęgierskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: