ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 35(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegocukier 250 gramówwiórki kokosowe 250 gramówbiałka 4 sztukandruty 35 sztukczekolada gorzka 50 gramówWykonanie:Białka, cukier oraz 150g wiórek kokosowych wymieszać i podgrzewać, aż cukier się rozpuści. Zdjąć z ognia, dodać 100g wiórek kokosowych i wymieszać. Blachę wyścielić papierem do piecz4enia i ułożyć na nim andruty. Na wierzch przy pomocy 2 łyżeczek nałożyć masę kokosową. Piec ciastka 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż do uzyskania złotobrązowego koloru.Połamaną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i napełnić nią woreczek. Odciąć jeden róg i polewa ozdobić ciasteczka. Pozostawić do zastygnięcia.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: