Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 35(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
cukier 250 gramów
wiórki kokosowe 250 gramów
białka 4 sztuk
andruty 35 sztuk
czekolada gorzka 50 gramówWykonanie:
Białka,
cukier oraz 150g wiórek
kokosowych wymieszać i podgrzewać, aż
cukier się rozpuści. Zdjąć z ognia, dodać 100g wiórek
kokosowych i wymieszać. Blachę wyścielić papierem do piecz4enia i ułożyć na nim
andruty. Na wierzch przy pomocy 2 łyżeczek nałożyć masę
kokosową. Piec
ciastka 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż do uzyskania złotobrązowego koloru.Połamaną
czekoladę rozpuścić w kąpieli
wodnej i napełnić nią woreczek. Odciąć jeden róg i polewa ozdobić
ciasteczka. Pozostawić do zastygnięcia.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: