ßßß Cookit - przepis na Kisiel żurawinowy

Kisiel żurawinowy

Wykonanie

« Powrót  
Kisiel żurawinowy
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
żurawina 100 gramów
cukier 20 gramów
mąka ziemniaczana 10 gramów
woda 200 mililitrów
Wykonanie:
Żurawiny po umyciu rozgniatamy i wrzucamy do gotującej się wody wraz z cukrem. Po krótkim okresie gotowania przecieramy przez plastikowe sitko. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy w niewielkiej ilości zimnej wody, a następnie powoli mieszając wlewamy do gotującej się wody. Gotujemy.
7 Miesięcy
Ciasta i Desery
Komentarze:
Autor: gabcia
Data: 2009-08-28
no no nawet morze byc:)
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3110/Kisiel-zurawinowy